Mijn favorieten

BLOG: Eerst kopen of eerst verkopen?!

HELLUPPP?! Je hebt verhuisplannen maar je hebt nog een koophuis…  Of juist andersom: je huis is al verkocht maar je hebt nog niets anders… In de huidige huizenmarkt is de grote vraag bij (waarschijnlijk) iedereen dan ook: moet ik nu eerst mijn huis verkopen óf moet ik eerst een huis kopen?

Wij snappen dat deze vraag je misschien wel wat hoofdpijn oplevert. Want wat is nu de juiste keuze…. Wie wil doorstromen, loopt namelijk tegen het probleem aan dat de aan- en verkoopdatum (bijna) nooit naadloos op elkaar aansluiten. Daarom zul je jezelf als huizeneigenaar de vraag moeten stellen: eerst kopen of eerst verkopen?

Eerst verkopen, dan kopen
Je hebt besloten dat je ergens ander wilt wonen, de markt is goed en de woningen zijn schaars. Een goed moment dus om je huis te verkopen. Maar is het verstandig om eerst je huis te verkopen? Een aantal voordelen van eerst je huis verkopen lees je hieronder.  

Voordelen van eerst verkopen:
  • Geen dubbele lasten! (wel zo fijn voor de portemonnee)
  • Heb je je huis verkocht, dan weet je precies waar je aan toe bent wat overwaarde, restschuld en hypotheek betreft. Zo krijg je een beter inzicht in welk type huis je kunt gaan oriënteren.
  • Een bod uitbrengen onder voorbehoud van verkoop van eigen woning? Vaak zien verkopers dit als een ‘last’ en is de ‘gunfactor’ soms net iets minder.

Eerst kopen, dan verkopen
Heb jij het huis van jouw dromen gevonden? Yes! Er is alleen niets irritanter dan dat jouw droomhuis voor je neus verkocht wordt! Dit wil je natuurlijk voorkomen, lees hier waarom het soms handiger is om eerst je droomhuis te kopen.

Voordelen van eerst kopen:
  • Je wilt je droomhuis niet mis lopen!
  • Je hoeft maar één keer te verhuizen, scheelt veel geregel.
  • Je kunt direct op zoek naar jouw droomhuis en hoeft niet te wachten met het uitbrengen van een bod tot jouw huis verkocht is.


Ben jij er over uit wat je doet of wil je nu meer informatie over het eerst kopen of verkopen van jouw huis?

Plan dan direct een gratis en een vrijblijvend advies gesprek met één van onze makelaars in. Zij hebben veel lokale markt- en vakkennis en kunnen inschatten wat jouw woning zal doen op de markt. Bel met 0513-728 000 of mail naar friesland@woonaccent.nl of jouw afspraak in te plannen.