Mijn favorieten

BLOG: 11 tips op jouw jaar met goede voornemens te beginnen

11 tips op jouw jaar met goede voornemens te beginnen

Jaa jaa, we zitten alweer in 2020 dat betekent weer goede voornemens! Staat er bij jou op je lijstje ook: ‘meer sporten’ en ‘gezond eten’? Stel ook eens goede voornemens voor jouw huishouden vast! Misschien niet zo voor de handliggend, maar natuurlijk niet minder belangrijk! Wij helpen je de klussen op een rij te zetten die vaak worden vergeten (of worden uitgesteld... ). Met deze tips kunnen jij en jouw huis goed beginnen aan het nieuwe jaar! 
 

1. Fix die plinten
Heb jij die losse plint alweer vast gemaakt of moeten de plinten er zelfs nog op?! Begin dan meteen het jaar goed en fix die plint!

2. 
Werk de snoeren weg
Jahoor het hoekje waar het krioelt van de snoeren, iedereen kent ze wel.... Werk deze weg met een tie-rip of doe er een holle plint overheen. Zo ziet het er met weinig moeite allemaal wat netter uit.
 
3. Ontdooi je vriezer
Eén keer in de zoveel tijd is het toch écht tijd om de vriezer te ontdooien. Gooi kliekjes, restjes en andere ondefinieerbare producten weg en begin met een opgeruimde vriezer. Leg de broden, snacks en vlees tijdelijk even in de koelkast (of buiten als het koud genoeg is), trek die stekker eruit en begin maar met ontdooien! 
 
4. Geef je fiets een nieuw leven
Je kent het wel: die fiets met de lekke band staat al een tijdje in de schuur of in de tuin staat. Repareer die lekke band aan het begin van dit jaar. Dan kun je de kroeg fiets, mountainbike of stadsfiets weer van stal worden halen en staat hij geen stof meer te verzamelen. Daarbij pak je ook die extra beweging, een win win situatie dus! ;-) 
 
5. Repareer die kapotte dakgoot 
Zit er al tijden een flinke scheur in de dakgoot? Repareer deze dan, als je dan toch bezig bent maakt hem dan ook meteen even lekker schoon. 
 
6. Check het filter van de wasmachine
Kleine wasjes, grote wasjes… Je denkt er eigenlijk nooit echt bij na, maar ook je wasmachine heeft soms wat extra aandacht nodig. Haal het filter aan de onderkant van de wasmachine eruit en verwijder alle pluisjes, haren en overige rotzooi. Zo voorkom je dat jouw wasmachine verstopt raakt en het uiteindelijk niet meer doet. 
 
7. Ruim de garage op
De kasten, werkbank en die tas met lege flessen mogen ook wel eens opgeruimd worden. Begin met de grootste rommelmaker en wees kritisch. Heb je de grootste rommelmaker opgeruimt zie je eerder de kleine dingen en spoort dat jou aan om deze ook aan te pakken. 
           
8. Een beetje liefde voor de voorraadkast
Een pot groente uit 2013 en drie aangebroken pakken met rijst?! Hoog tijd om ook de voorraadkast eens aan te pakken. Controleer de data van alle producten, maak de planken schoon en zet alles weer netjes en overzichtelijk neer. Zo begint jou voorraad ook netjes aan het nieuwe jaar en kun je inschatten wat je nog mist of voorlopig niet meer hoeft te kopen. 
 
9. Zie het licht en hang die lampenkap op
Die ene lamp in de hal waar je al tijden een lampenkap op zou hangen.. Nu is het de tijd van doen! Hang een mooie lampenkap om dat stoffige peertje en zo kun jij jouw bezoek weer sfeervol ontvangen.  
 
10. Orde op zolder
Naast het opruimen van de garage kun je ook wel eens even de zolder op. Deel de zolder in verschillende vlakken op en beginnen maar! Denk er aan: de grootste rommelmakers eerst! 
 
11. Doei spinnenwebben
In de kozijnen, donkere hoekjes, bij de snoeren en in de garage… Spinnenwebben zijn overal en mogen dit nieuwe jaar ook wel weer weggehaald worden! Ga overal rond met de stofzuiger of plumeau en voor je het weet is het hele huis weer lekker schoon! 

Doe je voordeel met deze tips en pas ze nu ook ein-de-lijk eens toe! ;-) Mocht het nu allemaal teveel werk zijn en zoek je liever direct maar een nieuw plekje? Check dan ons aanbod eens. Door de hele provincie, in steden en in dorpjes hebben wij namelijk de leukste woningen waar je het jaar ook goed kunt beginnen!