Mijn favorieten

BLOG: Hoe kies je de juiste makelaar

 

Stel: je wilt je huis verkopen. Natuurlijk wil je daar de juiste makelaar bij inschakelen. Maar hoe maak je in deze tijd nu de beste en juiste keuze?  Je kunt natuurlijk af gaan op het advies van bekenden die recent hun huis via een makelaar verkocht hebben, maar soms kan een uitgebreider (voor)onderzoek soms iets heel anders opleveren. 

Dat je een juiste klik hebt met de makelaar, staat natuurlijk op nummer één! De door jou gekozen makelaar gaat namelijk wel jouw woning én daarmee (waarschijnlijk) duurste bezit verkopen. Uiteraard wil je dat dat zo goed mogelijk gebeurt én met de hoogst mogelijke opbrengst.  
 

Maar hóe kies je nu – voor jou - de beste makelaar uit? Wij hebben hieronder een aantal tips beschreven waar je zelf direct mee aan de slag kunt. 
 

Vooronderzoek 
Op internet kun je al het een en ander uitzoeken. Zoek via een zoekmachine een makelaar bij jou in de buurt en bekijk de verschillende websites van deze makelaars. Hoe presenteert de makelaar zich? Hoe zijn de foto’s en teksten bij de panden?  Is het persoonlijk genoeg, spreekt het je aan? En ga zo maar door.  

Op Funda vind je bij de NVM-Makelaars ook recensies met cijfers van mensen die hun woning onlangs bij deze makelaar verkocht hebben. Zo kun je al een aardig beeld krijgen van de verschillende makelaars bij jou in de buurt. 
 

Oriënterend gesprek 
Heb je je vooronderzoek gedaan, nodig dan vervolgens een paar makelaars uit voor een oriënterend gesprek. Let hierbij onder andere op de presentatie van de makelaar, de waardebepaling van de woning en de kosten en inhoud van de dienstverlening. Ook is het handig om de verschillende voor- en nadelen naast elkaar te zetten. Daarnaast is het uiteraard van belang dat je een goede klik hebt met je makelaar. 
 

De uiteindelijke keuze 
Heb je een aantal gesprekken met verschillende makelaars gehad? Dan is het nu tijd voor de keuze.  Heb je je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je verder met deze makelaar. Twijfel je nog? Vraag de betreffende makelaars nog een keer om aan te geven waarom jij voor hen zou moeten kiezen en bepaal dan je keuze. 

 
Heb jij verhuis plannen en wil je wel eens met één van onze makelaars om de tafel? Je maakt hier direct een afspraak.