Mijn favorieten

BLOG: Interieur tips

Interieur tips 
De donkere en koude dagen komen er weer aan. Dan is het natuurlijk heerlijk om het gezellig en knus te maken in huis. Heb je net een nieuwe woning of wil je even een touch up van je interieur? In deze blog geven wij je 5 tips om jouw thuis nog gezelliger te maken!
 
1. Sfeerverlichting
Omdat ‘s avonds de zon al snel onder gaat, is licht een absolute must! Dan is het gezellig om meerdere zachte en warme lampen aan te doen in huis in plaats van de felle witte verlichting. Een kaarsje bij het eten of tijdens een avondje op de bank, brengt de sfeer ook al lekker in huis. Heb je een open haard? Zet deze dan ook aan, dit brengt een hoop warmte en ook een hóóp sfeerlicht. Daarbij is de warmte van een open haard natuurlijk vele malen fijner dan die van de CV! ;-)  

2. Haal de natuur in huis
Het is voor de meeste mensen nog een beetje vroeg om de kerstboom in huis te zetten, maar met planten breng je wel heel veel sfeer in huis! Met een grote Yucca, palm of bananenplant naast de bank en een pannenkoekenplant in de vensterbank ziet het er al super gezellig uit en met een beetje groen breng je direct al meer sfeer in huis. Heb je niet zulke groene vingers? Zet dan een grote cactus of vetplant in huis, deze zijn gemakkelijk in het onderhoud en ontzettend sfeervol! 

3. Breng textiel & accessoires in huis
Vloerkleed, kussens en accessoires in huis? Pas deze aan op het seizoen! Dit brengt warme kleuren in huis om het gezellig te maken, maar ook een lekkere afwisseling! Met rustige basiskleuren kun je voor ieder seizoen weer verschillende kleuren kussen en vloerkleden kopen. De absolute must-have trendkleuren van dit najaar zijn onder andere: chili rood, donker paars, curry geel, donkergroen, indigo blauw en beige tinten. Doe er je voordeel mee! ;-)  

4. Combineren
Wees niet bang om verschillende materialen en kleuren met elkaar te combineren! Hout met leer en blauw met geel, het maakt allemaal niet uit, het kan allemaal! Jij moet je thuis voelen in je eigen huis. De verschillen brengen juist contrast in jouw huis, en hierdoor komen de meubels en accessoires beter tot zijn recht. Weet je niet welk materiaal je moet kiezen? neem dan verschillende materialen in dezelfde kleur, zo heb je wel veel materialen maar straalt het toch rust uit. Experimenteer gewoon, wees niet bang dat het té wordt. 

5. Persoonlijke touch
Een persoonlijke touch is een goede manier om van jouw huis een thuis te maken. Zet dat ene souvenir van je tante op het bijzettafeltje, druk een tekening van je kinderen in zwart wit af of breng de inside jokes die jij in je gezin hebt in het interieur. Zo kun je als je thuis bent, aan leuke herinneringen denken en dat geeft natuurlijk ook lekker veel sfeer!

Hopelijk hebben we je meer inspiratie gegeven voor jouw interieur en maak jij jouw huis nog meer je thuis! Wil jij nog meer blogs lezen van ons, klik dan hier. Ben jij toe aan een totaal ander huis? Kijk dan eens bij ons huidige aanbod, wie weet zit jouw droomhuis er wel bij!