Mijn favorieten

BLOG: Vandaag is het 'Maak je bed op dag!’

De slaapkamer: de een brengt er het liefst zoveel mogelijk tijd in rond en de ander gebruikt deze alleen voor het noodzakelijke. Tegenwoordig is er op iedere dag wel iets speciaals, en vandaag – 11 september – is uitgeroepen tot ‘Maak-je-bed-op-dag!’. Deze dag staat in het teken van de netheid van jouw slaapplek. Dus, was je beddengoed, zet de ramen open en plof vanavond in een héérlijk fris bedje! In deze blog geven wij jou zes tips om jouw slaapkamer netjes te houden. Lees je mee?  
 

Tip 1: 
Zet een lekker muziekje aan gooi de ramen open voor frisse lucht en opruimen maar! Terwijl je aan het schoonmaken bent kun je lekker losgaan op jouw favoriete muziek!  
 

Tip 2: 
Ruim je slaapkamer op in stappen. Deel jouw kamer op in stukken, maak een schema. Begin bijvoorbeeld eerst met de kledingkast daarna de lades van je nachtkastje. Op deze manier is het overzichtelijk en ben je niet allemaal dingen door elkaar aan het opruimen.  
 

Tip 3: 
Begin met de grootste rommelmaker in de kamer. Vaak zijn dat de kleren, als je deze hebt opgeruimd ziet het er vaak veel netter uit. Dit geeft een fijn gevoel en wil je doorgaan. Daarna kun je overgaan naar de kleinere dingetjes, deze vallen nu op! Als je de grootste rommelmaker hebt weggewerkt heb je een beter overzicht over wat je allemaal nog moet doen. 
 

Tip 4: 
Geef alles een vaste logische plek. Zo is het makkelijker om bij te houden. Als je goede plekken voor je spullen hebt gevonden ruim je het sneller en blindelings op. Ohja, gooi je kleren niet zomaar op de grond als je dat doet ben je sneller geneigd om meer op de grond te gooien en dan wordt het ook weer een troep.  
 

Tip 5: 
Ben je niet zo’n ster om elke dag jouw spullen netjes op te ruimen? Kies dan een vaste dag in de week om jou kamer bij te houden, bijvoorbeeld op zondag. Zo houd je jouw troep elke week bij en begin je een nieuwe week met een opgeruimde en schone kamer.  
 

Tip 6: 
Als je kamer nu helemaal lekker opgeruimd is maak hem dan ook meteen schoon. Haal een doekje over de kastjes, haal de stofzuiger erdoor en zwiep er een dweil over. Nu heb je een opgeruimde en schone kamer!  
 

Dit was het einde van deze blogpost, veel succes met het opruimen van jouw kamer hopelijke helpen de tips! Ben je uitgekeken op je huidige slaapkamer en wel toe aan iets nieuws? Kijk dan eens bij ons aanbod, misschien zit er wel een leuke nieuwe slaapkamer voor je tussen! Mocht je de smaak te pakken hebben en meer tips, informatie en andere leuke feitjes willen lezen, lees dan onze andere blogs