Mijn favorieten

Veel gestelde vragen

Verschillende huizen betekent verschillende situaties. Bij deze verschillende situaties komen natuurlijk ook verschillende vragen kijken. Omdat wij van Woonaccent Makelaars Friesland een zo goed mogelijke service willen leveren hebben wij de meest voorkomende vragen hieronder verzameld en beantwoord.


Contact
Hoe kan ik contact opnemen met Woonaccent Makelaars Friesland?
Wij zijn doordeweeks en in het weekend te bereiken via de mail: friesland@woonaccent.nl.
Heb je liever persoonlijker contact dan kan dit door ons hoofdkantoor in Grou te bellen.
Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.00.
Wij zijn bereikbaar op 0513-728000. Ook onze makelaarskantoren in Heerenveen, Leeuwarden, Drachten, Dokkum en Sneek zijn telefonisch te bereiken:

Makelaar Heerenveen: 0512-749000
Makelaar Leeuwarden: 058-3100000
Makelaar Drachten: 0512-749000
Makelaar Dokkum: 0519-700121
Makelaar Sneek: 0515-768005

Kan ik jullie bereiken op een hoofdkantoor?
Jazeker, je kunt ons vinden op It Molelân 1 te Grou. Dit hoofdkantoor is doordeweeks tussen 9.00 en 19.00 te bereiken via 0513-728000. Het hoofdkantoor dient tevens als locatie voor afspraken.


Service
Wat doet Woonaccent Makelaars Friesland voor mij?
Als Woonaccent Makelaars Friesland hebben wij veel ervaring op de huizenmarkt. Hierdoor weten wij dat situaties altijd verschillen. Onze makelaars zorgen voor een deskundige begeleiding bij het verkopen van jouw huis. Natuurlijk begrijpen wij dat je zelf ook ideeën hebt voor het verkoopproces. Op basis van een gesprek bepalen wij een plan van aanpak. Dit noemen wij ‘mensen voor huizen’.
Wij beschikken over de volgende kwaliteiten:
  • Intensieve online marketing
  • Een gratis proefpakket van 3 maanden
  • Een frisse en uitgebreide woningpresentatie
  • Deskundige begeleiding afgestemd op jouw persoonlijke situatie
Hoe werkt het gratis proefpakket?
Met het gratis proefpakket kun je onze verkoopstrategie 3 maanden lang uit proberen. Tijdens deze periode brengen wij jouw huis onder de aandacht en maak je gebruik van ons complete verkooppakket. Wanneer het huis binnen deze 3 maanden wordt verkocht dan betaal je de afgesproken prijs van het verkooppakket. Mocht het huis echter niet binnen 3 maanden worden verkocht dan zullen wij met jou overleggen over het continueren van de samenwerking.
Mocht onze dienstverlening gedurende de periode van 3 maanden niet bevallen dan kun je het proefpakket kosteloos beëindigen. Kijk op bit.ly/proefverkopen voor meer informatie over deze actie.

Hoe werkt het virtueel verkopen van mijn huis?
In de huidige woningmarkt is het lastig om het juiste huis te vinden. Door gebruik te maken van ‘virtueel verkopen’ verkoop je jouw huis pas als jij eraan toe bent. Door jouw huis verkoop klaar te maken kunnen wij potentiele kopers werven voordat je huis officieel in de verkoop komt te staan. Met behulp van virtueel verkopen kun je ontdekken hoe je huis in de markt staat en kun je zelf rustig oriënteren op de huizenmarkt.
Meer weten over virtueel verkopen: Kijk op bit.ly/virtueelverkopen

Op welke manier wordt de woningpresentatie van mijn huis verzorgd?
De woningpresentatie van jouw huis verzorgen wij zowel via online- als offlinemiddelen.
Hierbij zetten wij verschillende marketinginstrumenten in. Zo presenteren we jouw huis op Funda, woonmakelaarsfriesland.nl en op onze social mediapagina’s. Online zijn wij te vinden op FacebookInstagramTwitterYouTube en Pinterest.

Via Facebook bevorderen wij de verkoop van jouw huis doormiddel van betaalde advertenties. Doormiddel van deze betaalde advertenties spreken we gericht een selecte doelgroep aan.
Ook is het zaak om op te vallen via Funda. Met behulp van een volledige presentatie bestaande uit 360 graden foto’s, woningvideo’s, interactieve plattegronden en professionele fotografie zorgen wij ervoor dat jouw huis opvalt tussen al het aanbod op Funda. Ook wordt jouw huis op dezelfde manier weergeven op woonaccentfriesland.nl.
Verder kun je zelf ook meehelpen om je huis te verkopen doormiddel van de ‘Help mee’ tool. Vertel op onze website waarom jij zo fijn hebt gewoond in je huis. Een verhaal van de verkoper spreekt geïnteresseerden altijd aan.  
Nieuwsgierig geworden naar ons verkooppakket? Op https://www.woonaccentmakelaarsfriesland.nl/overons/woningpresentatie-friesland/ kom je meer te weten over onze woningpresentaties.  


Taxatie
Is er een verschil tussen een waardebepaling en een taxatie?
Ja, de waardebepaling van een huis verschilt van een taxatie. Bij een taxatie wordt er een uitgebreid rapport opgesteld waarin de waarde van jouw huis wordt vastgesteld en de specifieke eigenschappen van het huis worden beschreven. Een bank zal bij het aangaan van een nieuwe hypotheek altijd vragen naar het taxatierapport. Doormiddel van het taxatierapport kan de bank achterhalen of het huis (onderpand) de waarde van de verstrekte hypotheek dekt.
Een waardebepaling is minder uitgebreid dan een taxatierapport. De waardebepaling helpt als advies voor het te koop zetten van jouw huis. In de waardebepaling vind je de woonoppervlakte, verwachte verkoopwaarde en het vraagprijsadvies van een woning. Wat is mijn huis waard?
Vul binnen 4 stappen onderstaand waarde rapport in en ontdek de waarde van jouw huis:
bit.ly/waarderapport

Hoe kan ik mijn huis laten taxeren bij Woonaccent Makelaars Friesland?
Banken en andere hypotheekverstrekkers eisen bij de aankoop van een huis altijd een gecertificeerd taxatierapport. Bij Woonaccent Makelaars Friesland zijn alle makelaars erkende taxateurs waardoor zij een betrouwbare taxatie kunnen bieden. Je huis laten taxeren door een makelaar van Woonaccent Makelaars Friesland kan gemakkelijk via een aantal stappen. De eerste stap is het aanvragen van een taxatie. Dit kan via de site van Woonaccent Makelaars Friesland waarna wij binnen 1 dag terugbellen voor een afspraak. Ook kun je direct een taxatie inplannen door te bellen naar 0513-728000. Nadat de afspraak is ingepland zal er een makelaar langskomen om je huis te taxeren. Er wordt vervolgens een taxatierapport opgemaakt die u binnen afzienbare tijd zult ontvangen.

Is het taxatierapport ook geschikt om in aanmerking te komen voor een Nationale Hypotheek Garantie?
Alle taxatierapporten van Woonaccent Makelaars Friesland worden opgesteld volgens de richtlijnen van het NWWI. De eisen van het NWWI komen overeen met de eisen voor een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 

Wordt er in het taxatierapport ook informatie over de bouwkundige staat gegeven?
Nee, de taxateur bekijkt wel de staat van onderhoud en zal aangeven wanneer er een bouwkundig onderzoek nodig is (bijv. bij mogelijke gebreken). Tijdens een bouwkundig onderzoek wordt de onderhoudsstaat van het huis nagekeken door een bouwkundige.
 

Mag een taxateur elke woning taxeren?
Woonaccent Makelaars Friesland heeft vestigingen in Heerenveen, Leeuwarden, Drachten, Dokkum en Sneek. Geldverstrekkers eisen dat elke taxateur kennis heeft van de omgeving van het huis dat hij taxeert. Daardoor mag er alleen getaxeerd worden op max. 30 km buiten de vestigingsplaats.  

Heeft de WOZ-waarde invloed op de taxatiewaarde?
Aan de hand van de WOZ-waarde kan de waardering van alle onroerende zaken in Nederland worden gemeten. Op basis hiervan kan de belasting over deze onroerend goed zaken worden bepaald. De WOZ-waarde heeft echter geen invloed op de taxatiewaarde van een woning. De WOZ-waarde is de geschatte marktwaarde en er hoeft daardoor geen taxateur langs te komen. De WOZ-waarde kan daardoor geen invloed hebben op de taxatiewaarde.


Makelaar
Wat is de exacte functie van een aankoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar helpt jou bij het kopen van een woning. De aankoopmakelaar analyseert ten eerste de woningwensen van de koper. Vervolgens helpt de aankoopmakelaar bij het zoeken naar het huis dat perfect past bij de woningwensen van de koper. Wanneer de koper een huis gaat bezichtigen gaat de aankoopmakelaar mee om de juiste vragen te stellen aan de verkopende partij. Na de bezichtiging geeft de aankoopmakelaar advies aan de koper over onder meer de waarde van het huis en de bouwtechnische staat. De derde fase is de onderhandelingsfase. De koper kiest samen met de woningzoeker voor een duidelijke onderhandelingsstrategie. Het onderhandelingsproces wordt afgehandeld door de aankoopmakelaar. De laatste stap is het afhandelen van de aankoop van de woning. De aankoopmakelaar helpt onder meer bij het vinden van een geschikte taxateur en het controleren van de voorlopige verkoopakte. Een aankoopmakelaar beschikt over de juiste kennis die het kopen van een huis gemakkelijker maakt.

Stoppen de bezichtigingen wanneer er over een bod onderhandeld wordt?
Nee, de bezichtigingen zullen niet meteen stoppen wanneer er over een bod wordt onderhandeld. Een onderhandeling betekent namelijk niet meteen een verkoop. Wanneer een makelaar in onderhandeling is over een bod mag hij ook onderhandelen met andere partijen mits dit duidelijk wordt vermeld. Tijdens de verschillende onderhandelingen mag de makelaar geen uitspraken doen over de hoogte en de inhoud van biedingen.


Energielabel
Wat is een energielabel en hoe kom ik hieraan?
Wanneer een huis wordt verkocht of verhuurt moet er een energielabel worden geregistreerd. Een energielabel geeft de energiezuinigheid van een huis weer, in vergelijking met soortgelijke huizen. De energiezuinigheid wordt gerangschikt van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).
Sinds 1 januari 2015 is het bezit van een energielabel verplicht bij de verkoop van je huis. Via https://www.energielabelvoorwoningen.nl/ kun je een energielabel aanvragen. Een deskundige verwerkt jouw aanvraag waarna je het energielabel thuiskrijgt gestuurd.

Geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via 0513-728000.
Of mail ons via: friesland@woonaccent.nl