Mijn favorieten

BLOG: Wat kunnen we verwachten op de huizenmarkt in 2020?

Sta jij op het punt om een (eerste) huis te kopen of misschien wel te verkopen? Dan is het misschien wel interessant om van een aantal onderwerpen op de hoogte te zijn. Wij delen onze verwachting voor de huizenprijzen en het woningaanbod voor aankomend jaar. Wordt 2020 het omslagjaar voor de huizenmarkt? In deze blogpost kom je erachter...

Dat op dit moment zijn de huizen duur zijn, was je vast niet ontgaan. De huizen zijn op dit moment zelfs duurder dan ooit! In veel gevallen wordt er over de prijs heen te geboden, terwijl dit voorheen taboe was. Er zijn meerdere redenen waarom de huizen momenteel zo duur zijn, de crisis heeft daarin een grote rol gespeeld omdat de woningbouw stil kwam te staan. Maar ook krijgen steeds vaker starters te maken met beleggers die veel meer geld kunnen investeren in een woning. De lage hypotheek, lage maandlasten en de goede Nederlandse economie spelen ook zeker een rol in de hoge prijzen van de woningen. 

In de tabel hieronder kun je zien dat het aantal verkochte woningen in vergelijking met voorgaande jaren sterk gedaald is. De verwachting is dat het kopen van een huis in 2020 nog steeds aantrekkelijk is, onder andere door de lage hypotheekrente. Door de krapte op de huizenmarkt is er duidelijk in de grafiek te zien dat er ook minder woningen verkocht worden. 


Bron: Kadaster

Toch zal de huizenmarkt altijd afhankelijk blijven van de economie. Stijgen de woningprijzen dan gaat het consumentenvertrouwen ook omhoog. Gaat het slechter met de handel tussen Nederland en het buitenland heeft dit logischerwijs direct een slechte invloed op de huizenmarkt. De huizenmarkt is zo veranderlijk als de wind, maar de krapte op de huizenmarkt zal voorlopig nog wel aanhouden. Een échte omslag voor de huizenprijzen (daling) verwachten we in 2020 niet.

Heeft deze blogpost jou meer informatie gegeven over de huidige woningmarkt en ben je benieuwd naar nog meer onderwerpen? Kijk dan op onze website voor meer blogposts

Heb jij jouw droomhuis net gevonden en wil je een beetje hulp in deze hysterische huizenmarkt bij de aankoop? Neem dan één van onze aankoopmakelaars mee! Ook met het verkopen van jouw huis helpen wij je natuurlijk graag, je probeert ons de eerste drie maanden gratis uit! Wel zo fijn toch! ;-)